Mjukisdjur & Softtoys – något helt annat!

Precis nu har jag även påbörjat en anställning på företaget Softtoys by Minicars här i Enköping. Som ni kan se handlar det om mjuka leksaker i huvudsak. Urgulliga små och stora jag-vill-ha-djur! De här små som bilderna visar kallas Happy mini. Ett passande namn tycker jag.

Gosedjur – välgosade mjukisar

Det lustiga är att jag själv köpte ett par stycken för snart 20 år sedan åt min dotter i en butik någonstans. Ett litet lejon och en vit tiger. Jag minns att jag verkligen noterade vad bolaget hette för de var så söta, kanske ville jag ha fler och vart fanns dem? Softtoys stod det på namntaggen!

Här är de små jag köpte i början av 2000! Lilla lejonet och den vita tigern som ryms i handen.

Design av nya glada nallar och djur

En del av mitt jobb blir nu att rita och designa nya små djur till ett par nya kollektioner. Så kreativt och inspirerande! Det snurrar av idéer och jag kommer starta med en lantdjursserie bland annat. Skissa, forma uttrycken och bestämma tyger och färger för att få det så härliga som de kan bli men i samma stil som Softtoys uttryck, och de små är alltid glada. Barn ska ha glada leksaker som kan ge en positiv känsla, tycker jag.

Nedan en liten get. De är väldigt charmiga. Jag ser fram emot att komma in i allt och nu i slutet på året kommer jag ha med mig några små gosedjur i Happy-serien till försäljning när jag är på marknad eller utställning.

En liten get kan alla behöva! Skissidé till mjukisdjur.

Ha det fint!

/Tess

Titta gärna hemma om du har några gamla Softtoysleksaker. Fota dem gärna och maila några bilder så kanske de kan komma åter i sortimentet! info@softtoys.se Märk mailet ’Min Softtoy’

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *