Fler kreativa timmar tack!

Att skapa och vara kreativ kan ta hur lång tid som helst

Har du känt någon gång att du gör något som känns så engagerande att du tappar rummet runtom dig?  Du vill bara göra det du gör och göra klart!  Ingen får störa dig eller få dig att tappa ditt engagemang. Du har ”flow”!

Det behöver inte vara något konstnärligt, det kan vara vad som helst, bygga ett hus, påta i trädgården, pyssla i dator eller släktforska! Men när du fastnar i ditt flow då är det bara det du gör! Då kan man verkligen önska att dygnet hade fler timmar.

Jobba upp din kreativitet med Moderskeppet och Skillshare!

Kan man inte bara vänta på att inspirationen kommer, kan man undra. Visst kan man vänta, riken är att det kan gå fler år. Men om det är något speciellt du vill göra men inte känner dig motiverad just nu, se en inspirationsfilm på You Tube. Där finns oändligt av material och inspiratörer. De flesta har i dag ett lättillgängligt medium för att se film, mobil, platta, dator eller tv. Har du en ”Chromecast-dosa” i tvn kan du där du har din app ”kasta upp” din film du valt på på YouTube-appen till tvn.

Varför inte prenumerera på en inspirerande online-tjänst som Skillshare eller Moderskeppet? Fantastiska möjligheter finns där med tutorials, lärarledda kortkurser i allt pyssel du kan tänka dig. Moderskeppet har mer fokus på program och hur du kan utveckla eller lära dig layout, Photoshop, InDesign eller att bli en bättre fotograf till expempel. Moderskeppet kan du prova kostnadsfritt i en vecka och de har också vissa kurser som inte kräver någon prenumeration. Annars betalar du cirka 100 kr per månad. Det är det värt tycker jag, men det är upp till var och en.

Vill du prova på Skillshare i två månader – mejla mig

Vill du ha en gratis prova-på-period för två månader på Skillshare så kan du mejla mig så skickar jag en kod du kan använda. studio@tessenarsson.se

En sak till! När jag var yngre tecknade jag väldigt sällan för jag väntade på att inspirationen skulle komma. Egentligen var det nog ett svepskäl för att jag tyckte det var svår och krävande. Men om jag genom skolan blev tillsagt att ”nu gör du det här” då blev jag ofta väldigt nöjd efteråt och det gav mig inspiration och mer sug att fortsätta. Nu för tiden om jag inte målat på länge knappar jag ofta fram något inspirerande på You Tube till mitt morgonthé. Sen går jag in och målar i min studio. När jag väl börjat handlar det om koncentration, sen om jag har tur kommer mitt ”flow”!

Ha det fint och lycka till med din inspiration!

Tess

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *